Orașul Câmpeni capătă faimă cu podul Regelui Ferdinand și platanul din centru

 Orașul Câmpeni capătă faimă cu podul Regelui Ferdinand și platanul din centruCâmpeni este o localitate cunoscută în țară în special datorită buletinelor meteo difuzate de posturile de radio și televiziune. Acum însă, capitala moților începe să fie cunoscută la nivel național și datorită campaniei începută pentru salvarea și valorificarea turistică a platanului din centrul orașului și a podului Regelui Ferdinand.
Platanul și podul încep să devină subiecte virale pe rețelele de socializare și să intre în atenția mass-mediei regionale și naționale, mai ales după cazul cu platanul tăiat în București și prin faptul că podul de fier este un simbol al Marii Uniri din 1918, fiind practic un cadou făcut moților de Regatul României Mari.
Nu întâmplător Majestățile lor Regele Ferdinand și Regina Maria au inaugurat la Cîmpeni podul, în prima lor vizita făcută în Transilvania după Marea Unire. Alături de clădirea unde a fost cartierul general al lui Avram Iancu (actualul muzeu), beciul lui Horea și statuia ecvestră a lui Avram Iancu, din zestrea turistică a capitalei Țării Moților fac parte podul Regele Ferdinand și platanul contemporan cu mari evenimente istorice.
Succesul deosebit pe rețelele de socializare se datorează și fotografiilor de la inaugurarea podului de către Regele Ferdinad și Regina Maria și fotografiilor postate de câmpănarii care au fost sau care locuiesc în străinătate, în cele din urma aratandu-se faptul că Parisul, Roma, Londra și alte orașe europene sunt pline cu platani, că există o mare grijă față de copaci mai ales în epoca aceasta a poluării și a soarelui dogorâtor. (Grupul civic “Câmpeni cu opinii și idei de la cetățeni”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *