video la articol merge ??
sa vedem daca poza merge la articol
articol cu muzica merge???
de acesat despre premiul gheorghe dragoiu
yuri ‘s night 2011
http://www2.rosa.ro/index.php/en/educatie/activitati/469-yuri-s-night-2011
Yuri’s night, School Campeni, Alba, Romania
YURI’S NIGHT 2011
- on 11 April 2011Untitled 1
„Yuri’s Night” at anniversary
As in previous years, the Romanian Space Agency coordinates „Yuri’s Night” in Romania. This event celebrates worldwide the first flight of a man in space – Yuri Gagarin – on 12April 1961.
This year, Yuri’s Night has a special significance, fulfilling the first 50 years since this event has opened new horizons for humanity.
In our country, Yuri’s Night Celebrations are held in many places. In Brasov, the high school students expose posters and rocket models; in Bucharest, Wings Club and Euroavia are hosting a party; at Cāmpeni in Alba county, grades V-VIII school students simulate orbits and are viewing PowerPoint presentations. Continuă lectura „yuri ‘s night 2011”
poza mozaic =cosmos =
Yuri’s night, School Campeni, Alba, Romania
articol si poze -mozaic=cosmos-campeni
http://www2.rosa.ro/index.ppoza mozaic =cosmos =multe pozeehp/en/educatie/activitati/469-yuri-s-night-2011
Yuri’s night, School Campeni, Alba, Romania
YURI’S NIGHT 2011
- on 11 April 2011
- „Yuri’s Night” at anniversary
As in previous years, the Romanian Space Agency coordinates „Yuri’s Night” in Romania. This event celebrates worldwide the first flight of a man in space – Yuri Gagarin – on 12April 1961.This year, Yuri’s Night has a special significance, fulfilling the first 50 years since this event has opened new horizons for humanity.In our country, Yuri’s Night Celebrations are held in many places. In Brasov, the high school students expose posters and rocket models; in Bucharest, Wings Club and Euroavia are hosting a party; at Cāmpeni in Alba county, grades V-VIII school students simulate orbits and are viewing PowerPoint presentations. Continuă lectura „Yuri’s night, School Campeni, Alba, Romania”
„Marţieni” la Şcoala Câmpeni
„Marţieni” la Şcoala Câmpeni
Orașul Câmpeni capătă faimă cu podul Regelui Ferdinand și platanul din centru
Orașul Câmpeni capătă faimă cu podul Regelui Ferdinand și platanul din centru
Câmpeni este o localitate cunoscută în țară în special datorită buletinelor meteo difuzate de posturile de radio și televiziune. Acum însă, capitala moților începe să fie cunoscută la nivel național și datorită campaniei începută pentru salvarea și valorificarea turistică a platanului din centrul orașului și a podului Regelui Ferdinand.
Platanul și podul încep să devină subiecte virale pe rețelele de socializare și să intre în atenția mass-mediei regionale și naționale, mai ales după cazul cu platanul tăiat în București și prin faptul că podul de fier este un simbol al Marii Uniri din 1918, fiind practic un cadou făcut moților de Regatul României Mari.
Nu întâmplător Majestățile lor Regele Ferdinand și Regina Maria au inaugurat la Cîmpeni podul, în prima lor vizita făcută în Transilvania după Marea Unire. Alături de clădirea unde a fost cartierul general al lui Avram Iancu (actualul muzeu), beciul lui Horea și statuia ecvestră a lui Avram Iancu, din zestrea turistică a capitalei Țării Moților fac parte podul Regele Ferdinand și platanul contemporan cu mari evenimente istorice.
Succesul deosebit pe rețelele de socializare se datorează și fotografiilor de la inaugurarea podului de către Regele Ferdinad și Regina Maria și fotografiilor postate de câmpănarii care au fost sau care locuiesc în străinătate, în cele din urma aratandu-se faptul că Parisul, Roma, Londra și alte orașe europene sunt pline cu platani, că există o mare grijă față de copaci mai ales în epoca aceasta a poluării și a soarelui dogorâtor. (Grupul civic “Câmpeni cu opinii și idei de la cetățeni”)